Πέμπτη, Νοεμβρίου 24, 2016

Κολομβία: Υπεγράφη η αναθεωρημένη ειρηνευτική συμφωνία ειρήνης της κυβέρνησης με τους FARC

Πριν από περίπου δύο μήνες, σε μια συγκινητική τελετή στην Καρταχένα της Κολομβίας, παρουσία δεκάδων ηγετών κρατών και του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν, ο Κολομβιανός πρόεδρος Χουάν Μανουέλ Σάντος συνυπέγραφε με τον Ροντρίγκο Λοντόνιο, ηγέτη των ανταρτών των Επαναστατικών Ένοπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC) την αρχική συμφωνία ειρήνης για τον τερματισμό της ένοπλης σύρραξης που διαρκεί 52 χρόνια στην χώρα.


Σήμερα, σε μια πολύ πιο λιτή τελετή, στο θέατρο Colon της Μπογοτά, με προσκεκλημένους μόνο θύματα του πολέμου, πρώην προέδρους της χώρας, δικαστικούς και τοπικούς αξιωματούχους, οι Σάντος και Λοντόνιο υπέγραψαν την αναθεωρημένη ειρηνευτική συμφωνία, έπειτα από την απροσδόκητη απόρριψη της αρχικής από τους πολίτες στο δημοψήφισμα της 2ης Οκτωβρίου.

«Τα καταφέραμε», ζητωκραύγασαν οι παρευρισκόμενοι της σημερινής εκδήλωσης, καθώς οι δύο άνδρες υπέγραψαν το τελικό κείμενο της νέας συμφωνίας με ένα στυλό φτιαγμένο από μια σφαίρα του πολέμου.

«Η ειρήνη θα μας δώσει ελπίδα, πίστη στο μέλλον και την πιθανότητα μιας καλύτερης ζωής για μας και τα παιδιά μας», τόνισε ο Σάντος, στον οποίο δόθηκε το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης τον περασμένο μήνα για τις προσπάθειές του να τερματίσει τον πόλεμο.
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin