Δευτέρα, Νοεμβρίου 14, 2016

Νέα ειρηνευτική συμφωνία κυβέρνησης-FARC

Σε μία νέα τροποποιημένη συμφωνία για την οριστική κατάπαυση του πυρός στην Κολομβία κατέληξαν κυβέρνηση και FARC, μετά την απόρριψη του πρώτου ειρηνευτικού πλαισίου στο δημοψήφισμα της 2η Οκτωβρίου.
Η νέα συμφωνία εμπεριέχει αλλαγές, τις οποίες πρότειναν διάφοροι πολιτικοί και κοινωνικοί εταίροι, και φιλοδοξεί να θέσει ένα τέλος στη σύγκρουση των δύο πλευρών, η οποία διαρκεί για περισσότερα από 50 χρόνια.

Ο πρόεδρος της χώρας, Χουάν Μανουέλ Σάντος, δήλωσε απόλυτα ευχαριστημένος από την εξέλιξη, διαβεβαιώνοντας ότι η νέα συμφωνία είναι καλύτερη από την προηγούμενη.

«Η νέα συμφωνία μας δίνει μια ευκαιρία να ξεκαθαρίσουμε τις αμφιβολίες, αλλά πάνω απ' όλα να ενωθούμε» τόνισε από την πλευρά του, ο Ουμπέρτο ντε λα Κάγιε, εκπρόσωπος της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις.

«Οι συναντήσεις ήταν έντονες, καθώς δουλέψαμε για 15 μέρες και νύχτες, προκειμένου να καταλήξουμε σ' αυτή τη συμφωνία» έσπευσε να προσθέσει.

  • Μεταξύ άλλων, το νέο κείμενο προβλέπει τροποποιήσεις στις ποινές όσων κριθούν ένοχοι για εγκλήματα πολέμου αλλά και στο ύψος των αποζημιώσεων των θυμάτων.

Τη νέα συμφωνία χαιρέτισε και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, ο οποίος έκανε λόγο για ένα σημαντικό βήμα προς μία δίκαιη και διαρκή ειρήνη.
  elzoni.gr
14/11/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin