Δευτέρα, Νοεμβρίου 14, 2016

Erdogan: Σε δημοψήφισμα θα προσφύγει η Τουρκία για την ενταξιακή πορεία

Σε δημοψήφισμα θα προσφύγει ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν το 2017 για να αποφασίσει ο λαός για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας όπως ο ίδιος ανακοίνωσε σήμερα σε ομιλία του από την Άγκυρα.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε συγκεκριμένα: “Τί λέει η δύση; Δεν γίνεται η θανατική ποινή, λέει. Έϊ δύση, η τύχη αυτού του λαού δεν είναι στα δικά σας χέρια. Η τύχη αυτού του λαού είναι στα δικά μας χέρια. Ποιος είσαι εσύ, ποιος είσαι; Λέτε ‘θα σταματήσουμε τις διαπραγματεύσεις’. Αργήσατε όμως. Πάρτε αμέσως την απόφασή σας. Κι εγώ ως Πρόεδρος λέω να κάνουμε υπομονή μέχρι το τέλους του χρόνου. Μετά να πάμε στον λαό. Την κυριαρχία δεν την έχει ο λαός χωρίς όρους; Αν την τελική απόφαση θα την πάρει ο λαός, να πάμε στον λαό”, ανέφερε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος αναφέρθηκε ακόμη και στο Brexit. “Ακόμη και η Βρετανία πήγε στον λαό και ο λαός τί έκανε; Να βγούμε από την ΕΕ είπε και βγήκαν. Τα έξοδα που κάνανε για τους πρόσφυγες της Συρίας και του Ιράκ έφτασαν στα 15 δις δολάρια. Εσείς δεν κρατήσατε καμιά υπόσχεσή σας.Αυτά δεν είναι ειλικρίνεια. Επομένως εμείς θα περπατήσουμε με αυτούς που είναι ειλικρινείς. Όχι με αυτούς που δεν είναι”, ανέφερε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος κάλεσε επίσης την ΕΕ να τηρήσει τις υποσχέσεις της και επέκρινε τη στάση της έναντι του ΡΚΚ. “Εσείς πρώτα τηρήστε τις υποσχέσεις σας. Εσείς πρώτα καθαρίστε το κοινοβούλιο και τη σύνοδο της ΕΕ από τους εκπροσώπους της τρομοκρατικής οργάνωσης. Το πρόβλημα δεν τελειώνει με το να ανακηρύξετε το ΡΚΚ σε τρομοκρατική οργάνωση. Πρώτα καθαρίστε τους εκπροσώπους τους και μετά να δούμε”, είπε ο Ταγίπ Ερντογάν.
Πηγή: ΚΥΠΕ
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin