Σάββατο, Νοεμβρίου 12, 2016

Erdogan: Δεν αφορά τη Δύση η επαναφορά ή όχι της θανατικής ποινής στην Τουρκία

Η Τουρκία θα αποφασίσει αν θα επαναφέρει τη θανατική ποινή, και όχι η Δύση, ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, το Σάββατο, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα "Hurriyet".
"Το θέμα της θανατικής ποινής είναι ένα ζήτημα που απασχολεί την κυβέρνηση και το έχουμε λάβει σοβαρά υπόψη μας", είπε ο Erdogan. "Εγώ, ως πρόεδρος, έχω ξαναπεί πως αν το κοινοβούλιό μας εγκρίνει την επαναφορά της ποινής, θα τη σεβαστώ. Δεν έχει το δικαίωμα η Δύση να αποφασίσει γι' αυτά τα ζητήματα, αλλά μόνο εμείς", πρόσθεσε μιλώντας στην κηδεία ενός αξιωματούχου που σκοτώθηκε στις τελευταίες βομβιστικές επιθέσεις που αποδίδονται σε αντάρτικες ομάδες Κούρδων.

"Στα εγκλήματα που γίνονται σε βάρος ενός προσώπου, οι συγγενείς του θύματος μπορούν να συγχωρήσουν ή όχι τον δράστη. Στα εγκλήματα όμως που γίνονται κατά του κράτους, τον λόγο τον έχει το κράτος. Γι' αυτό δεν μας ενδιαφέρει τι λένε οι Δυτικοί για τη θανατική ποινή. Μας ενδιαφέρει τι προστάζει ο Θεός", τόνισε ο πρόεδρος της Τουρκίας, ενώ το προηγούμενο διάστημα διάφοροι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι σημείωναν πως το ζήτημα της θανατικής ποινής έχει άμεση σχέση με την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας.
 capital.gr
12/11/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin