Τρίτη, Νοεμβρίου 29, 2016

Erdogan: Εισβάλαμε στη Συρία για να ρίξουμε τον Bashar al-Assad

«Ο τουρκικός στρατός εξαπέλυσε τις επιχειρήσεις του στη Συρία, για να τερματίσει την εξουσία του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ», δήλωσε χτες ο πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν.


Σε ομιλία που ξεπερνούσε τα όρια της λογικής, αλλά προσπαθώντας να δικαιολογήσει την τουρκική εισβολή τουρκικών στρατευμάτων από τον περασμένο Αύγουστο σε συριακό έδαφος, και χωρίς να αναφερθεί στην αντίθεσή του να περάσουν εδάφη στα χέρια των Κούρδων, ανέφερε:

«Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Συρία. Αυτοί οι σκοτωμοί θα συνεχισθούν χωρίς να εξαιρεθούν τα γυναικόπαιδα. Που είναι τα Ηνωμένα Έθνη; Τι κάνουν; Μήπως βρίσκονται στο Ιράκ; Όχι. Κάναμε υπομονή ώσπου χρειάσθηκε να επέμβουμε και να εισβάλουμε μαζί με τον ‘’Ελεύθερο Συριακό Στρατό», (τους αντικαθεστωτικούς αντάρτες – FSA) δήλωσε ο Ερντογάν μιλώντας στην Κωνσταντινούπολη, στο πρώτο συμπόσιο της «Διακοινοβουλευτικής Πλατφόρμας της Ιερουσαλήμ».

«Ποιος ήταν ο λόγος της εισβολής μας; Δεν καλοβλέπουμε το συριακό έδαφος. Ο λόγος είναι πως πρέπει να αποδοθούν τα εδάφη στους πραγματικούς ιδιοκτήτες. Για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους βρισκόμαστε εκεί για την εγκαθίδρυση της Δικαιοσύνης. Βρισκόμαστε εκεί για να τερματίσουμε την διακυβέρνηση από τον τύραννο αλ-Άσαντ που τρομοκρατεί. Αυτός είναι ο λόγος της εισβολής μας» είπε ο Ερντογάν, την ώρα που ο ίδιος κάθε άλλο παρά μπορεί να δικαιολογήσει τον διωγμό που έχει εξαπολύσει σε πολιτικούς, δημοσιογράφους, στρατιωτικούς, δικαστικούς και δημόσιους υπαλλήλους, που δεν θεωρεί πως τον υποστηρίζουν.
 zougla.gr
29/11/16
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin