Δευτέρα, Νοεμβρίου 21, 2016

Ραγδαία ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας «βλέπει» η Bundesbank

Η μεταποίηση αναμένεται να είναι ο βασικός παράγοντας της ανάκαμψης της γερμανικής οικονομικής ανάπτυξης το τέταρτο τρίμηνο ύστερα από αρκετούς αναιμικούς μήνες, σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεση της γερμανικής κεντρικής τράπεζας.
Με το κλίμα να βελτιώνεται και τις νέες παραγγελίες να αυξάνονται, η ανάπτυξη της απασχόλησης αναμένεται να συνεχιστεί ενισχύοντας τη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης ύστερα από αρκετά σχετικά μέτρια, τρίμηνα, ανέφερε η Bundesbank.

«Το τελευταίο τρίμηνο του 2016, η ανάπτυξη στη γερμανική οικονομία πιθανόν να είναι σημαντικά ισχυρότερη μετά την προσωρινή επιβράδυνση το καλοκαίρι», πρόσθεσε.

«Το κλίμα στην οικονομία έχει βελτιωθεί σημαντικά. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τη μεταποίηση, όπου η αξιοποίηση της δυναμικότητας συνεχίζει να αυξάνεται σημαντικά και οι νέες παραγγελίες έχουν αυξηθεί».

Ο ρυθμός ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας επιβραδύνθηκε στο 0,2% σε τριμηνιαία βάση το τρίτο τρίμηνο από το 0,4% τρεις μήνες νωρίτερα και 0,7% το πρώτο τρίμηνο.

Σύμφωνα με την Bundesbank, οι προοπτικές για την απασχόληση είχαν βελτιωθεί σημαντικά και η καταγεγραμμένη ανεργία είναι πιθανόν να μειωθεί τους επόμενους μήνες.
 imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin