Τρίτη, Νοεμβρίου 15, 2016

Σημαντικές απώλειες για τη στερλίνα μετά τη διαρροή εγγράφου που δείχνει ότι δεν υπάρχει σχέδιο για το Brexit

Πτώση άνω του 1% σημείωσε νωρίτερα η στερλίνα έναντι του ευρώ, χάνοντας μεγάλο μέρος των κερδών που κατέγραψε τις τρεις προηγούμενες ημέρες, καθώς δημοσιεύματα του Tύπου επανέφεραν την προσοχή των επενδυτών στους πολιτικούς κινδύνους που σχετίζονται με την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.


Σύμφωνα με έγγραφο που διέρρευσε, η Βρετανία δεν έχει κανένα συνολικό σχέδιο για το Brexit και ίσως χρειαστούν ακόμα και έξι μήνες για να συμφωνηθεί η στρατηγική της για την αποχώρηση της εξαιτίας διαφωνιών στους κόλπους της κυβέρνησης της Τερέζα Μέι. Το γραφείο της Μέι είπε ότι δεν αναγνωρίζει τους ισχυρισμούς που περιέχει το υπόμνημα.

Πιέσεις στη στερλίνα ασκούσαν και τα στοιχεία για τις τιμές καταναλωτή, σύμφωνα με τα οποία ο πληθωρισμό συνεχίζει να είναι πολύ χαμηλότερος συγκριτικά με το στόχο της Τράπεζας της Αγγλίας για 2%.

Η στερλίνα υποχώρησε νωρίτερα έως 1,3% στις 87,07 πένες ανά ευρώ πριν ανακάμψει στις 86,92 πένες. Έναντι του αμερικανικού νομίσματος υποχώρησε στο 1,2417 δολάριο.
 imerisia.gr
15/11/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin