Πέμπτη, Νοεμβρίου 03, 2016

Ψηφοφορίες τόσο στη Βουλή των Κοινοτήτων όσο και στη Βουλή των Λόρδων για το Brexit

Εάν επικυρωθεί, η δικαστική απόφαση η οποία προϋποθέτει να υπάρξει έγκριση του βρετανικού κοινοβουλίου για να αρχίσει η επίσημη διαδικασία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ θα σημάνει ότι πρέπει να ψηφιστούν πράξεις τόσο από τη Βουλή των Κοινοτήτων, όσο και από τη Βουλή των Λόρδων, δήλωσε σήμερα ο βρετανός υπουργός αρμόδιος για το λεγόμενο Brexit, Ντέιβιντ Ντέιβις.

Η έγκριση αυτών των κοινοβουλευτικών αποφάσεων θα απαιτήσει περισσότερο χρόνο από την έγκριση απλών ψηφισμάτων και πιθανόν θα καθυστερήσει τα σχέδια της κυβέρνησης υπό την Τερέζα Μέι να κινήσει τη διαδικασία που προβλέπει το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας ως τα τέλη του Μαρτίου, διευκρίνισε ο Ντέιβις.

"Οι δικαστές ανέλυσαν τι δεν μπορούμε να κάνουμε και όχι ακριβώς τι μπορούμε να κάνουμε, αλλά υποθέτουμε ότι απαιτείται μια κοινοβουλευτική πράξη και άρα (ψηφοφορίες) τόσο στη Βουλή των Λόρδων όσο και στη Βουλή των Κοινοτήτων", είπε ο Ντέιβις στο BBC.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,capital.gr
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin