Τρίτη, Νοεμβρίου 29, 2016

Περισσότερη ευελιξία και δημιουργικότητα ζητά ο Boris Johnson

Ακόμα περισσότερη ευελιξία και  δημιουργικότητα ζητά από τους ηγέτες των διαπραγματευτικών ομάδων των  δύο κοινοτήτων στην Κύπρο ο Υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, λίγες ώρες πριν αναχωρήσει για το νησί.


«Αυτή είναι μία σημαντική στιγμή στις διαπραγματεύσεις για λύση και προσβλέπω στις συναντήσεις μου με αμφότερους τους ηγέτες. Καλωσορίζω την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις διαπραγματεύσεις τους τελευταίους μήνες.

Χαιρετίζω την αφοσίωση και των δύο διαπραγματευτικών ομάδων και τη συνεχιζόμενη αποφασιστικότητα, καθώς και τη θαρραλέα ηγετική στάση του Προέδρου Αναστασιάδη και του κ. Ακιντζί.

Με περαιτέρω ευελιξία και δημιουργικότητα από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, πιστεύουμε ότι μια λύση είναι εφικτή», ανέφερε ο κ. Τζόνσον. Συμπλήρωσε ότι «το Ηνωμένο  Βασίλειο υποστηρίζει πλήρως την  τρέχουσα διαδικασία λύσης και είναι  έτοιμο να βοηθήσει με όποιον τρόπο  μπορεί ούτως ώστε να επέλθει διαρκής  ειρήνη στην Κύπρο».

Ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας  φτάνει απόψε στην Κύπρο και θα έχει αύριο  συναντήσεις με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη  και τον ομόλογό του Ιωάννη Κασουλίδη, με τον κ. Ακιντζί και  τον Έσπεν Μπαρθ Άιντα. Θα επισκεφθεί επίσης Βρετανούς στρατιώτες μέλη της  ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών.

Στη δήλωσή του επισήμανε εξάλλου  ότι «το Ηνωμένο Βασίλειο έχει μία δυνατή και σημαντική σχέση  με την Κύπρο», η οποία, όπως συμπλήρωσε, πιστεύει ότι «θα ενδυναμώνεται  όλο και περισσότερο κατά τα επόμενα  χρόνια».
 riknews.com.cy
29/11/16
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin