Δευτέρα, Νοεμβρίου 14, 2016

Κασουλίδης: Το πραξικόπημα της Τουρκίας δεν είναι άλλοθι για την Άγκυρα

Το πραξικόπημα, στην Τουρκία, δεν αποτελεί άλλοθι της Άγκυρας για να προχωρήσει σε ενέργειες που αντιβαίνουν κάθε έννοια κράτους δικαίου και θεμελιωδών δικαιωμάτων όπως η ελευθερία της έκφρασης και του Τύπου, τόνισε σε παρέμβασή το προς το Συμβούλιο των 28 της ΕΕ, ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, κατά τη διάρκεια συζήτησης για τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στην Τουρκία.

Κατά την παρέμβασή του, ο Υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι μετά από τα γεγονότα του Ιουλίου η ΕΕ στάθηκε στο πλάι της Τουρκικής κυβέρνησης, αλλά εξέφρασε την ανησυχία του για την αντιευρωπαϊκή ρητορική που υιοθετείται από τουρκικούς κυβερνητικούς κύκλους και τον ίδιο τον Πρόεδρο Ερντογάν ο οποίος δεν διστάζει ακόμη και να εκβιάζει την ΕΕ σε καίρια θέματα όπως το μεταναστευτικό.

"Η ΕΕ", τόνισε, "πρέπει να ενεργεί και να υπερασπίζεται τις αξίες και τις πολιτικές της με θάρρος και αποφασιστικότητα". "Εξάλλου αυτό οφείλουμε τόσο στους Ευρωπαίους όσο και στους Τούρκους πολίτες", κατέληξε.
 kathimerini.com.cy
14/11/16
-


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin