Τετάρτη, Νοεμβρίου 23, 2016

Πληροφορίες για τουρκικούς βομβαρδισμούς κατά Κούρδων της Συρίας

Για εντατικούς τουρκικούς βομβαρδισμούς στο δυτικό κομμάτι του Μανμπιτς κάνουν λόγω κουρδικές πηγές κατά τις τελευταίες ώρες.


Σύμφωνα με τις κουρδικές πηγές, η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία βομβαρδίζει χωριά και θέσεις των Κούρδων ανταρτών στα περίχωρα του Μανμπιτς, το οποίο απελευθερώθηκε μόλις πριν από λίγους μήνες από τις κουρδικές δυνάμεις.

Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγω για αρκετούς τραυματίες. Επίσης, αναφέρουν ότι οι κουρδικές δυνάμεις απαντούν με πυρά και με όλα τα διαθέσιμα μέσα στην τουρκική πλευρά.

Την ίδια ώρα, αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι οι τουρκικές δυνάμεις επιχειρούν να εισβάλλουν στο Μίμπιτς με χερσαίες δυνάμεις.

Η κουρδική πλευρά αναφέρει ότι έχει καταφέρει να πλήξει και να καταστρέψει ένα τεθωρακισμένο όχημα του τουρκικού στρατού.

Οι παραπάνω πληροφορίες δεν επιβεβαιώνονται από τις τουρκικές πηγές. Η τουρκική επιθετικότητα ξεκίνησε πριν από λίγες ώρες, όταν οι κουρδικές δυνάμεις σημείωσαν νέα πρόοδο στο βόρειο κομμάτι της Συρίας. Πλέον απομένουν λιγότερα από 30 χιλιόμετρα για να ενωθεί το δυτικό με το ανατολικό κομμάτι του Ροζάβα, δηλαδή του Δυτικού Κουρδιστάν στο βόρειο κομμάτι της Συρίας.
 kathimerini.com.cy
23/11/14
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin