Τρίτη, Νοεμβρίου 15, 2016

Εγκρίνει Σταϊνμάγερ για πρόεδρο η Μέρκελ

Για εξαιρετική επιλογή για τη θέση του προέδρου της Γερμανίας έκανε λόγο η Άγκελα Μέρκελ αναφερόμενη στον σοσιαλδημοκράτη νυν υπουργό Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.


«Σε μία στιγμή κατά την οποία υπάρχει έλλειψη σταθερότητας και τάξης στον κόσμο, στέλνει ένα μήνυμα σταθερότητας - γι' αυτό και η στήριξη ημών των συντηρητικών προς την υποψηφιότητα Σταϊνμάιερ είναι σωστή και σημαντική», δήλωσε η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης και αρχηγός της κεντροδεξιάς Χριστιανικής Δημοκρατικής Ένωσης (CDU), μετά την ανακοίνωση από το CDU της υποστήριξης προς το πρόσωπό του.

Η πολιτικά κυρίαρχη από το 2005 Κεντροδεξιά ήθελε αρχικώς η θέση του αρχηγού του κράτους να δοθεί σε συντηρητικό πολιτικό, ωστόσο αποφάσισε τελικώς να προτείνει τον κεντροαριστερό κ. Σταϊνμάιερ για να αποφύγει τη σύγκρουση με τους συγκυβερνώντες Σοσιαλδημοκράτες (SPD).

Η θητεία του νυν προέδρου της Γερμανίας Γιόακιμ Γκάουκ λήγει τον Μάρτιο του 2017.

Ο επικεφαλής του γερμανικού κράτους έχει γενικά περιορισμένες εκτελεστικές αρμοδιότητες, με την ευθύνη της χάραξης πολιτικής να πέφτει κατά βάση στον καγκελάριο (πρωθυπουργό) και την κυβέρνηση.
 elzoni.gr
15/11/16
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin