Τετάρτη, Νοεμβρίου 09, 2016

Κομισιόν: Καμία πρόοδος στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας φέτος

Κόλαφος για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, ειδικά σε σχέση με την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων αποτελεί η φετινή έκθεση προόδου που συνέταξαν οι κοινοτικές υπηρεσίες και ενέκρινε ομόφωνα το κολέγιο των Επιτρόπων.


Η έκθεση σύμφωνα με τον Επίτροπο Χαν, που την παρουσίασε πρώτα στην επιτροπή εξωτερικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στη συνέχεια στον Τύπο στις Βρυξέλλες, αποτελεί την πρώτη από την έναρξη των διαπραγματεύσεων που καταγράφει επιδείνωση αντί για οριακή βελτίωση, αν και έσπευσε να διευκρινίσει ότι "ακόμα και έτσι υπάρχουν και μερικά θετικά στοιχεία", όπως η συνεργασία στο προσφυγικό.

Η Κομισιόν ανησυχεί βαθιά για την υπαναχώρηση των μεταρρυθμίσεων ειδικά στους τομείς του κράτους δικαίου, των θεμελιωδών ελευθεριών και ειδικά στην ελευθερία του Τύπου, το δικαστικό σύστημα και γενικώς τη λειτουργία της δημοκρατίας στη χώρα.

Σύμφωνα με τον Επίτροπο Χαν, αυτή τη στιγμή η Κομισιόν δεν πιστεύει πια ότι το άνοιγμα διαπραγματευτικών κεφαλαίων μπορεί να προσφέρει τίποτα, κρίνοντας από τις πολιτικές συνθήκες. Ο ίδιος είπε ότι παλιά πίστευε ότι αν άνοιγαν κεφάλαια όπως αυτά της δικαιοσύνης και των θεμελιωδών δικαιωμάτων μπορεί η Τουρκία να πιεζόταν να πάρει θέση, όμως στην πράξη απεδείχθη ότι "ούτε αυτή η προσέγγιση δουλεύει, δεν ξέρω αν το πιστεύω πια", είπε χαρακτηριστικά.
 riknews.com.cy
9/11/16
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin