Τρίτη, Νοεμβρίου 08, 2016

Ζ. Άσελμπορν: Οι τουρκικές πρακτικές θυμίζουν τους Ναζί

Με τις μεθόδους που χρησιμοποιούσε το ναζιστικό καθεστώς στο Τρίτο Ράιχ παραλληλίζει τον τρόπο που αντιμετωπίζει σήμερα η κυβέρνηση Ερντογάν τους πολίτες στην Τουρκία ο υπ. Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν.


Όπως είπε σε συνέντευξή του προς τη Γερμανική Ραδιοφωνία Deutschlandfunk: "(…) Αναλύοντας την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, υπάρχει μια λέξη που χαρακτηρίζει σήμερα την Τουρκία: φόβος. Υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι, είτε Τούρκοι, είτε Κούρδοι, που ζουν σε καθεστώς φόβου. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να καταλήξουν στη φυλακή. Όλα αυτά είναι ανάρμοστα για μια χώρα που θέλει να γίνει μέλος της ΕΕ και που είναι ήδη μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ".

Ο λουξεμβούργιος πολιτικός χαρακτηρίζει τρομακτικά τα όσα διαδραματίζονται στην Τουρκία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

"Στην Τουρκία όταν είσαι μέλος μιας οργάνωσης προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατηγορείσαι είτε ως οπαδός του κινήματος Γκιουλέν είτε ως τρομοκράτης. Δεν θα ήταν υπερβολή να ισχυριστεί κανείς ότι τα βασανιστήρια παίρνουν και πάλι ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Μπορεί να σε κλείσουν μέσα για πέντε μέρες χωρίς να δεις δικηγόρο".
 capital.gr/DW
8/11/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin