Τρίτη, Νοεμβρίου 15, 2016

"Μπλόκο" από την Ιταλία στον προϋπολογισμό της ΕΕ

"Επιβεβαιώσαμε την επιφύλαξή μας σε ότι αφορά την αναθεώρηση του πολυετούς προϋπολογισμού της Ένωσης", τόνισε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο Ιταλός υφυπουργός παρά την προεδρία της κυβέρνησης, Σάντρο Γκότζι.


"Η αναθεώρηση αυτή, χωρίς την σύμφωνη γνώμη της Ιταλίας, δεν μπορεί να υιοθετηθεί, διότι χρειάζεται ομοφωνία", πρόσθεσε ο Ιταλός υφυπουργός αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα.
Σύμφωνα με τον Γκότζι, "είναι κάτι που η Ιταλία έπραξε, επειδή θεωρεί ότι πρέπει να της δοθούν ακόμη πολλές εγγυήσεις σε ότι αφορά την πραγματική αύξηση των κονδυλίων υπέρ των προτεραιοτήτων που θέτει η χώρα".

Μια δήλωση, η οποία δείχνει ότι, τουλάχιστον από τυπικής και επίσημης πλευράς, η σημερινή κίνηση της Ιταλίας, δεν ισοδυναμεί, προς το παρόν, με άσκηση του δικαιώματος του βέτο, διότι αυτό προϋποθέτει την πραγματοποίηση ψηφοφορίας των εκπροσώπων όλων των χωρών μελών της Ένωσης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin