Κυριακή, Νοεμβρίου 27, 2016

Η Αγκυρα παίρνει άδεια από Μόσχα για τη... Συρία

Αρκετό παρασκήνιο και έντονες διαπραγματεύσεις, οι οποίες αναδεικνύουν το βάθος του ρωσικού στρατιωτικού ελέγχου στη Συρία, αλλά και τη δυσκολία της Τουρκίας να επιτύχει τους στόχους της στην περιοχή του Χαλεπίου, κρύβουν οι επιχειρήσεις των τελευταίων ημερών.


Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές της «Κ», πριν από περίπου τρεις εβδομάδες, σε ταξίδι-αστραπή του Τούρκου αρχηγού ΓΕΕΘΑ κ. Χουλουσί Ακάρ στη Μόσχα, εγκρίθηκε αίτημα της Αγκυρας προς τη Ρωσία για χρήση του συριακού εναέριου χώρου από την τουρκική πολεμική αεροπορία.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι όροι που τέθηκαν από τη Μόσχα και τον Ρώσο αρχηγό ΓΕΕΘΑ κ. Βαλέρι Γκερασίμοφ είναι πολύ αυστηροί και εμπεριέχουν αρκετούς περιορισμούς.

Ανάμεσα σε αυτούς, τονίζεται ότι η άδεια χρήσης του συριακού εναέριου χώρου παραχωρείται για περιορισμένο χρονικό διάστημα σε αυστηρά οριοθετημένη περιοχή.

Συγκεκριμένα η τουρκική πολεμική αεροπορία έχει άδεια πτήσης μόνο γύρω από την πόλη Al-Bab, η οποία βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Χαλεπίου και 30 χιλιόμετρα από τα τουρκικά σύνορα.

Στην Τουρκία δόθηκε έγκριση να καταφέρει πλήγματα μόνο εναντίον των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) και του Μετώπου Fatah-Al-Sham (πρώην Al Nusra).
 [kathimerini.com.cy]
27/11/16
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

--
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin