Δευτέρα, Νοεμβρίου 14, 2016

Ν.Δ.: Επιεικώς ατυχείς οι χειρισμοί του ΥΠΕΞ στις ελληνοαλβανικές σχέσεις

Ερώτηση προς τον υπουργό Εξωτερικών σχετικά με την πρόσφατη Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Αλβανία κατέθεσαν οι βουλευτές της Ν.Δ. Ντ. Μπακογιάννη και Γ. Κεφαλογιάννης, κάνοντας λόγο για «διπλωματική ήττα» της κυβέρνησης.


«Οι επιεικώς ατυχείς χειρισμοί της ηγεσίας του υπουργείου Εξωτερικών στις ελληνοαλβανικές σχέσεις επιβεβαιώθηκαν, δυστυχώς με το χειρότερο δυνατό τρόπο για την Ελλάδα, στην πρόσφατη Έκθεση  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Αλβανία», επισημαίνουν η συντονίστρια Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας και ο Υπεύθυνος Τομέα Εξωτερικών του κόμματος.
Όπως υποστηρίζουν, «η απουσία έστω και της παραμικρής αναφοράς στην προκλητική στάση της αλβανικής πλευράς σε σημαντικά ζητήματα, όπως η  ανακίνηση αξιώσεων  περί  “τσάμικου ζητήματος” ή η ανεπαρκής προστασία των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, συνιστά διπλωματική ήττα για την Κυβέρνηση.

Η κ. Μπακογιάννη και ο κ. Κεφαλογιάννης χαρακτηρίζουν «εξαιρετικά εσφαλμένη» στρατηγική της κυβέρνησης να προχωρήσει στη θέσπιση ενός κοινού μηχανισμού για την αντιμετώπιση των εκκρεμών διμερών ζητημάτων. Όπως τονίζουν, η επίσημη καταγραφή του μηχανισμού από την Ε.Ε.  «δεν επέτρεψε απλώς στην αλβανική πλευρά να θέσει ενώπιον τρίτων μια σειρά από παράλογες αξιώσεις, αλλά δημιούργησε τις προϋποθέσεις ώστε να αποσυνδεθεί η πορεία προόδου των ελληνοαλβανικών σχέσεων από την πορεία της Αλβανίας προς την Ε.Ε.».
 naftemporiki.gr
 14/11/16
-Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin