Δευτέρα, Νοεμβρίου 21, 2016

Επί τάπητος τα εργασιακά και οι ομαδικές απολύσεις

Σε κρίσιμο σημείο βρίσκονται οι συζητήσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών, καθώς στο επίκεντρο βρίσκονται πλέον τα εργασιακά και οι σημαντικές αλλαγές που προωθούνται στον συγκεκριμένο τομέα.


Όπως έχει γίνει γνωστό, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι ομαδικές απολύσεις.

Συγκεκριμένα οι χθεσινές διαπραγματεύσεις που θα σταματήσουν αύριο Τρίτη με την αναχώρηση των δανειστών από την Αθήνα, ξεκίνησαν με τη συνάντηση των επικεφαλής των θεσμών με την υπουργό Εργασίας, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιμένει στην αύξηση του ορίου των ομαδικών απολύσεων.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Εργασίας προτείνει να υπάρχει προέγκριση των ομαδικών απολύσεων, θέμα για το οποίο σημαντικό ρόλο αναμένεται να παίξει η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, που πρόκειται να εκδοθεί για την υπόθεση των ομαδικών απολύσεων στην ΑΓΕΤ Ηρακλής, αν και οι δανειστές, σύμφωνα με τις πληροφορίες, πιέζουν και υποστηρίζουν ότι το ζήτημα της διοικητικής έγκρισης πρέπει να συζητηθεί, ανεξαρτήτως της απόφασης.

Στο μεταξύ, στα χέρια της κυβέρνησης βρίσκεται το σχέδιο συμφωνίας που συνέταξαν οι εκπρόσωποι των θεσμών.

Σχετικά με το δημοσιονομικό κενό, ο παράγοντας του ΥΠΟΙΚ ανέφερε ότι υπάρχει μεταξύ των δύο πλευρών μια απόσταση 50 εκατ. ευρώ για το 2017, ενώ για το 2018 οι θεσμοί εμμένουν σε δημοσιονομικό κενό ύψους 600 εκατ. ευρώ, όπως υποστήριζαν και κατά την πρώτη άφιξή τους στην Αθήνα.
 elzoni.gr
21/11/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin