Τετάρτη, Νοεμβρίου 23, 2016

Κυπριακό: Να συνεχιστούν οι προσπάθειες ζητεί ο Μπαν Κι Μουν

Τη συνέχιση των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού εντός του 2016 ζητεί ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν, καλώντας όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να αποφύγουν τυχόν δηλώσεις και ενέργειες που θα καταστήσουν δύσκολη την επανέναρξη των συνομιλιών.


Παράλληλα, στέλνει μήνυμα στις εγγυήτριες δυνάμεις, Ελλάδα, Τουρκία και Ηνωμένο Βασίλειο, να υποστηρίξουν τους ηγέτες Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων κατά τις προσεχείς κρίσιμες ημέρες και εβδομάδες.

Σε δήλωσή του, ο γ.γ. του ΟΗΕ σημειώνει ότι έλαβε ενημέρωση για τις διαβουλεύσεις στο Μον Πελεράν από τον ειδικό σύμβουλο των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρος, Έσπεν Μπαρθ Άιντε, ενώ τονίζει ότι παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί, οι συνομιλίες δεν απέφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα όσον αφορά τη συμφωνία σχετικά με τα κριτήρια για την εδαφική προσαρμογή.

Ο γενικός γραμματέας δηλώνει ότι συμμερίζεται την απογοήτευση των δύο ηγετών, παρατηρώντας ότι τη νύχτα της 21ης Νοεμβρίου «χιλιάδες άνθρωποι και από τις δύο κοινότητες που συγκεντρώθηκαν στη ουδέτερη ζώνη της Λευκωσίας, για τη στήριξη του κοινού οράματος των ηγετών για ενωμένη πατρίδα».
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin