Δευτέρα, Νοεμβρίου 14, 2016

Ο Πούτιν ελπίζει σε πιο στενές σχέσεις με τη Βουλγαρία μετά τη νίκη του φιλορώσου υποψηφίου

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι ελπίζει σε μεγαλύτερη "συνεργασία" με τη Βουλγαρία και τον "αδελφό" λαό της χώρας αυτή χάρη στη "νέα ώθηση" στις σχέσεις μεταξύ της Σόφιας και της Μόσχας μετά την εκλογή του φιλορώσου Ρούμεν Ράντεφ στις προεδρικές εκλογές.


Στο συγχαρητήριο μήνυμά του προς τον Ράντεφ, ο Πούτιν δηλώνει "πεπεισμένος ότι θα καταφέρουμε να δώσουμε μια νέα ώθηση στον διμερή πολιτικό διάλογο χάρη στις κοινές προσπάθειές μας", αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Κρεμλίνο.

Παράλληλα, ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ρωσία και η Βουλγαρία θα καταφέρουν "να διευρύνουν την εποικοδομητική συνεργασία τους σε διάφορους τομείς, προς το συμφέρον των αδελφών λαών των δύο χωρών".

"Η Βουλγαρία είναι μια χώρα πολύ σημαντική για εμάς" υπογράμμισε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. "Είχαν εκπονηθεί γιγαντιαία κοινά σχέδια όμως, για κάποιους λόγους, ματαιώθηκαν, κάτι για το οποίο λυπούμαστε πολύ" είπε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin