Κυριακή, Νοεμβρίου 13, 2016

Ιράκ: Επιθέσεις με χημικά όπλα εναντίον αμάχων εξαπολύει το Ισλαμικό Χαλιφάτο

Το δέρμα στα πόδια, τα χέρια και τον λαιμό της 5χρονης Ντόα είναι μαύρο και σκληρό εβδομάδες μετά την επίθεση του Ισλαμικού Χαλιφάτου (ISIS) στην ιρακινή πόλη Καγιάρα. Η μικρή πονάει ακόμα πολύ από τα εγκαύματα και προσπαθεί να μην αγγίζει τίποτα ή να μην κινείται.


Η Ντόα έπαιζε στην αυλή του σπιτιού της όταν ο πύραυλος που εκτόξευσε το Ισλαμικό Χαλιφάτο εξερράγη στον κήπο του γείτονα, με αποτέλεσμα τη διάχυση στην ατμόσφαιρα κάποιου είδους τοξικού αερίου, περιέγραψε ο πατέρας της Αμπντάλα Σουλτάν και άλλοι κάτοικοι της περιοχής.

Έναν μήνα μετά την επίθεση, η οσμή του καμένου έχει διαποτίσει τα πάντα και είναι αισθητή με μια μόλις ανάσα. Ο τοίχος στο διπλανό σπίτι της οικογένειας Σουλτάν έχει μαυρίσει και όλα τα φυτά και τα λαχανικά σε ένα μικρό κήπο πιο δίπλα έχουν μαραθεί.

Τμήμα του πυραύλου, το οποίο οι οικογένειες αποφεύγουν να αγγίξουν, βρίσκεται στο έδαφος. Τον υπόλοιπο τον απομάκρυναν μέλη των υπηρεσιών διάσωσης.
 zougla.gr
13/11/16
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin