Τρίτη, Νοεμβρίου 15, 2016

Ομπάμα για Τραμπ: Ο κόσμος ζητούσε μια αλλαγή

Ο κόσμος μερικές φορές ζητεί μια αλλαγή, χωρίς να ξέρει τι ακριβώς ζητεί ή τι θα φέρει η επερχόμενη αλλαγή, τόνισε ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα από την Αθήνα, όπου βρίσκεται, σχολιάζοντας την επικράτηση του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές στη χώρα του.


«Υποθέτω ότι αυτή η αναζήτηση για κάτι διαφορετικό επηρέασε τελικά το αποτέλεσμα των εκλογών. Πρέπει να ορθώσουμε το ανάστημά μας ενάντια στον εθνικισμό, στις ακρότητες, στο “εμείς εναντίον των άλλων, εμείς και εκείνοι”», ανέφερε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους.

«Οι άνθρωποι είναι πιο ανασφαλείς για την εθνική τους ταυτότητα, τη θέση τους. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτά ευνόησαν τον λαϊκισμό. Βλέπουμε δύο υποψηφίους όπως ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Μπέρνι Σάντερς, δύο πολύ διαφορετικούς υποψηφίους, με μεγάλη απήχηση στην κοινή γνώμη. Αυτό κάτι σημαίνει», πρόσθεσε.

«Είδα θυμό, άγχος, αγωνία στους Αμερικανούς. Έπρεπε να ανακάμψουμε από τη χειρότερη ύφεση. Υπήρξε άγχος και θυμός. Πολλοί πίστεψαν ότι όλα έγιναν για τα συμφέροντα της Wall Street. Ακούσατε και τις θέσεις γνωστών Ρεπουμπλικάνων. Μερικές θέσεις δεν αντικατοπτρίζουν πραγματικά γεγονότα, όμως χρησιμοποιήθηκαν για την εκλογή Τραμπ», είπε ο κ. Ομπάμα, συμπληρώνοντας ότι ακόμη και όσοι ψήφισαν τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση απ' ότι πριν από οκτώ χρόνια, όταν ο ίδιος αναλάμβανε την προεδρία των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin