Τετάρτη, Νοεμβρίου 16, 2016

Ντάισελμπλουμ: «Διανοητικά αδύνατες, πολιτικά αδιανόητες» οι απαιτήσεις του Μπόρις Τζόνσον

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ χαρακτήρισε «διανοητικά αδύνατες» τις απαιτήσεις του υπουργού Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον όσον αφορά στις σχέσεις που θα έχει το Λονδίνο με την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το Brexit.


«Λέει πράγματα που είναι διανοητικά αδύνατα, πολιτικά αδιανόητα. Πιστεύω κατά συνέπεια ότι δεν προσφέρει στους Βρετανούς μία σωστή εικόνα για το τι είναι εφικτό και πραγματοποιήσιμο σε αυτές τις διαπραγματεύσεις» δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ στην εκπομπή του BBC Newsnight.

Ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας απαντούσε στις δηλώσεις του Τζόνσον σε τσεχική εφημερίδα, στις οποίες επανέλαβε ότι η Βρετανία θέλει να συνεχίσει τις ελεύθερες εμπορικές σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αποκαθιστώντας ωστόσο τον έλεγχο των συνόρων της ως προς τη μετανάστευση.

«Πρόκειται για απόλυτο μύθο, για παραλογισμό» να λέει κανείς ότι η ελευθερία της κίνησης αποτελεί έναν από τους πυλώνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον στην εφημερίδα Hospodárské Noviny. «Αυτό δεν υπήρξε ποτέ ιδρυτική αρχή της Ε.Ε.».

Ο Βρετανός υπουργός θεωρεί ότι η χώρα του οφείλει ωστόσο να βγει από την τελωνειακή ένωση , την ενιαία εμπορική ζώνη όπου τα εμπορεύματα κυκλοφορούν ελεύθερα, χωρίς δασμολογικούς φραγμούς ή τελωνειακούς ελέγχους. Η Ντάουνινγκ Στριτ έσπευσε να υποβαθμίσει τη σημασία των δηλώσεών του, ωστόσο αρνείται να δώσει στοιχεία για τη στρατηγική της για την έξοδο από την Ε.Ε.
 zougla.gr
16/11/16
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin