Πέμπτη, Νοεμβρίου 17, 2016

Κοινό μήνυμα κατά του λαϊκισμού από Ομπάμα και Μέρκελ

Κοινό μήνυμα για την αντιμετώπιση του λαϊκισμού και της λαϊκής οργής που σαρώνουν πολιτικά τη Δύση έστειλαν ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα και η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κατά τις κοινές δηλώσεις τους στο Βερολίνο, χωρίς να κάνουν καμία αναφορά στην Ελλάδα ή το ζήτημα του χρέους.


Υπό τη σκιά της εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ στο Λευκό Οίκο, οι δύο ηγέτες επισήμαναν πως οι κυβερνήσεις πρέπει να βρουν νέους τρόπους για να έλθουν σε επαφή με τους πολίτες που είναι φοβισμένοι ή απογοητευμένοι από τις συνέπειες τις παγκοσμιοποίησης και την ταχύτατη τεχνολογική-οικονομική αλλαγή που τη συνοδεύει.

«Δεν μπορούμε να επιστρέψουμε σε ωμούς εθνικισμούς», τόνισε ο κ. Ομπάμα, ενώ από την πλευρά της η κ. Μέρκελ επισήμανε πως ο κόσμος μπορεί μεν να «πλάσει» την παγκοσμιοποίηση και να ελέγξει τις συνέπειές της, αλλά δεν μπορεί να επιστρέψει στην προηγούμενη εποχή.
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin