Δευτέρα, Νοεμβρίου 28, 2016

Άιντα : Δεν υπάρχει ακόμα ημερομηνία επανέναρξης των συνομιλιών

Ο Έσπεν Μπαρθ Άιντα που μετά την συνάντησή του με τον Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε πως και οι δύο ηγέτες, με τους οποίους συναντήθηκε σήμερα έχουν εκφράσει τη συνεχιζόμενη επιθυμία τους για λύση και τόνισε πως δεν πιστεύει ότι υπάρχει οποιοσδήποτε λόγος για να αμφιβάλλουμε γι` αυτό.


Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, μετά από την συνάντηση μιάμισης ώρας με τον Τ/κ ηγέτη, ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ δήλωσε δεν πιστεύει ότι θα είναι εύκολο πράγμα η επανέναρξη των συνομιλιών αλλά “εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ό,τι καλύτερο υπό τη μορφή μιας διπλωματίας εκ του σύνεγγυς και να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη ιδεών. Αλλά στο τέλος της ημέρας, εξαρτάται από τους ηγέτες να πάρουν την απόφαση να επιστρέψουν στο τραπέζι και να ενορχηστρώσουν τις επόμενες εβδομάδες, ώστε να μην χάσουμε το μομέντουμ”.

Αυτό, είπε ο κ. Άιντα, ότι συζητούν τώρα και πρόσθεσε ότι είχε πολύ καλές και ειλικρινείς συζητήσεις για τις προκλήσεις που τώρα αντιμετωπίζουν. “Δεν μπορώ να πω κάτι περισσότερο, αυτή η εργασία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες. Αισθάνομαι ισχυρή δέσμευση και από τις δύο πλευρές για να βρεθεί ο τρόπος να ξεπεραστεί αυτό, αλλά δεν μπορούμε βεβαίως να προσποιούμαστε ότι αυτό που έγινε στο Μοντ Πελεράν 2 δεν συνέβη”, ανέφερε.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει ημερομηνία για συνάντηση των ηγετών, ο Έσπεν Μπαρθ Άιντα ανέφερε ότι δεν έχει ακόμη συμφωνηθεί ημερομηνία. Είχαν συζητηθεί κάποιες πιθανές ημερομηνίες όταν ήταν στο Μοντ Πελεράν πρόσθεσε λέγοντας ότι δεν μπορεί να πει περισσότερα και πως “τώρα είναι μια μεγαλύτερη εικόνα που πρέπει να συμφωνηθεί”.
 ΚΥΠΕ, riknews.com.cy
28/11/16
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin