Πέμπτη, Νοεμβρίου 24, 2016

Φόβους για «ατύχημα» στη Βαλτική εκφράζει η Φινλανδία

Τις ισορροπίες θέλησε να κρατήσει ο υπουργός Άμυνας της Φινλανδίας, εκφράζοντας την εντονότατη ανησυχία του για την ένταση που επικρατεί στην περιοχή της Βαλτικής Θάλασσας, μεταξύ των ρωσικών δυνάμεων και της Δύσης.


Ο Jussi Niinisto δήλωσε πως δεν θεωρεί τη μεταφορά των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων στο Καλίνινγκραντ ως απειλή για άμεσο χτύπημα, τόνισε ωστόσο ότι οι κινήσεις όλων των εμπλεκομένων δείχνουν ότι «κάτι συμβαίνει» και ότι εγκυμονεί ο κίνδυνος να ενταθεί ακόμη περισσότερο η κατάσταση, έστω και λόγω ατυχήματος.

«Εμείς είμαστε ουδέτεροι. Προσπαθούμε με την πολιτική μας να βοηθήσουμε στην επίτευξη της σταθερότητας. Επιθυμούμε να ηρεμήσει η στρατιωτική δράση στην περιοχή και όχι να ενταθεί», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε επίσης ότι «η Ρωσία θα μπορούσε να επιτεθεί σε μία μικρή χώρα που έχει 1.300 χιλιόμετρα σύνορα μαζί της, αλλά δεν έχουμε διακρίνει μία τέτοια τάση».
 protothema.gr
23/11/16
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin