Σάββατο, Νοεμβρίου 19, 2016

Διαφωνίες στην Ε.Ε. για το προσφυγικό

Για άλλη μία φορά φάνηκε η απόσταση που χωρίζει τις χώρες της Ε.Ε. προς την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης στο μέλλον, με την Ελλάδα και την Ιταλία να υποστηρίζουν ότι πρέπει να υπάρξουν υποχρεωτικές ποσοστώσεις, ώστε το βάρος να μοιραστεί ισότιμα, και, από την άλλη, την Ουγγαρία και την Πολωνία να αντιτίθενται σε οτιδήποτε τεθεί υποχρεωτικά από τις Βρυξέλλες.


Στη χθεσινή σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε., οι υπουργοί κλήθηκαν να μειώσουν την απόσταση που τους χωρίζει και, σύμφωνα με πρόταση της Σλοβακίας, που έχει την προεδρία, οι χώρες που δεν θέλουν να συνεισφέρουν στη φιλοξενία προσφύγων, όπως Ουγγαρία και Πολωνία, να συμβάλουν οικονομικά, με εξοπλισμό ή με ανθρώπινο δυναμικό.

 «Υπάρχουν ακόμη μεγάλες διαφωνίες», είπε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ, τονίζοντας ότι το Βερολίνο θέλει η συμφωνία για το μελλοντικό σύστημα αντιμετώπισης να περιλαμβάνει «ελάχιστο» αριθμό προσφύγων από μετεγκατάσταση αλλά και άλλες μορφές αλληλεγγύης.

 Στην ίδια γραμμή και η θέση του επιτρόπου Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλου, που δήλωσε πως «η αλληλεγγύη πρέπει να είναι αποτελεσματική και να εφαρμόζεται στην πράξη. Οι πολιτικές να έχουν μακροπρόθεσμο ορίζοντα και όχι μόνον περιόδους κρίσης».
 [kathimerini.com.cy]
19/11/16
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin