Πέμπτη, Νοεμβρίου 24, 2016

Αύξηση των δημόσιων δαπανών και μειώσεις φόρων ζητά ο ΟΟΣΑ

Οι κυβερνήσεις χρειάζεται να ξεπεράσουν την εμμονή τους με τα επίπεδα του χρέους και να αυξήσουν τις δαπάνες για αναπτυξιακές πολιτικές μειώνοντας, όπου είναι δυνατόν, τα φορολογικά βάρη, επεσήμανε ο ΟΟΣΑ σήμερα.

Το μήνυμα στην έκθεση του ΟΟΣΑ για τις Οικονομικές Προοπτικές που θα δημοσιοποιηθεί τη Δευτέρα μπορεί να προσφέρει στήριξη σε ένα αυξανόμενο αριθμό κυβερνήσεων, αρχής γενομένης με την νέα αμερικανική κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ που θέλει να τονώσει την ανάπτυξη με μειώσεις φόρων.

Ωστόσο, η επικεφαλής οικονομολόγος του Οργανισμού Κάθριν Μαν επέμεινε ότι αυτό δεν αποτελεί προτροπή για δαπάνες που δεν λαμβάνουν υπόψη τους το έλλειμμα και για οριζόντιες μειώσεις εταιρικών φόρων.

Ύστερα από χρόνια χαμηλής ανάπτυξης στις πιο ανεπτυγμένες οικονομίες, οι κυβερνήσεις δεν μπορούν να αγνοήσουν την ευκαιρία που προσφέρουν τα χαμηλά επιτόκια-ρεκόρ για τη χρηματοδότηση επενδύσεων, οι οποίες έχουν στόχο την τόνωση της ανάπτυξης, ανέφερε ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.
 imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin