Πέμπτη, Νοεμβρίου 10, 2016

Κόκκινος συναγερμός στα σύνορα Τουρκίας - Ιράκ

Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες στα σύνορα Τουρκίας-Ιράκ. Το επιτελείο του τουρκικού στρατού αποχωρεί εκτάκτως από την Άγκυρα και μεταβαίνει στο Σίρνακ όπου επιτηρεί τις μονάδες του τουρκικού στρατού. Την ίδια στιγμή, η Άγκυρα στέλνει νέο αυστηρό μήνυμα στην Βαγδάτη.


Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την Άγκυρα, το μεσημέρι της Πέμπτης, ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε με τον Επιτελάρχη των Τουρκικών Ένοπλων Δυνάμεων, Χουλουσί Ακάρ. Η Κ πληροφορείται ότι σε αυτή την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, οι δυο άνδρες εστίασαν στο εγχείρημα της καταπολέμησης του κουρδικού κινήματος και στις τελευταίες εξελίξεις στο Ιράκ.

Λίγο μετά την λήξη της προαναφερόμενης συνάντησης, ο κ. Ακάρ και οι αρχηγοί των σωμάτων του τουρκικού στρατού αποχώρησαν εκτάκτως για τα σύνορα Τουρκίας-Ιράκ. Οι στρατηγοί μεταβαίνουν στο Σίρνακ, όπου πριν από λίγες ημέρες έφτασαν οι ενισχύσεις του τουρκικού στρατού.

Στην Άγκυρα, ο Πρόεδρος Ερντογάν, μετά τον Επιτελάρχη της Τουρκίας συναντά τον Αρχηγό των Μυστικών Υπηρεσιών, Χακάν Φιντάν. Και σε αυτή την συνάντηση αναμένεται ότι οι δυο πλευρές θα θέσουν επί τάπητος την καταπολέμηση του κουρδικού κινήματος και του ζητήματος του Ιράκ.

Εν τω μεταξύ, στην Άγκυρα λαμβάνει χώρα και μια άλλη εξέλιξη. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φικρί Ισίκ συναντά τον Πρέσβη του Ιράκ, Ταλάλ Τζαμάλ Σαλάχ Αλ Ουμπαϊντί. Σε αυτή τη συνάντηση, η Άγκυρα στέλνει στο Ιράκ δυο μηνύματα. Πρώτον, διευκρινίζει ότι δεν επιτρέψει την ανάπτυξη σιιτικών δυνάμεων στα περίχωρα της Μουσούλης και του Ταλάφαρ. Δεύτερον, η Τουρκία υπενθυμίζει την παρουσία του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) στην περιοχή Σίντζαρ. Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να δώσει τέλος σε αυτή την παρουσία.
 kathimerini.com.cy
10/11/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin