Πέμπτη, Νοεμβρίου 24, 2016

ΟΗΕ: Διερευνητική αποστολή για διάπραξη βασανιστηρίων στην Τουρκία

Ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για τα βασανιστήρια Νιλς Μέλτσερ θα πραγματοποιήσει διερευνητική αποστολή στην Τουρκία από τις 27 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου έπειτα από πρόσκληση της τουρκικής κυβέρνησης και προγραμματίζει να επισκεφτεί αστυνομικούς σταθμούς, φυλακές και εγκαταστάσεις όπου κρατούνται από τις αρχές συλληφθέντες με στόχο να συζητήσει τις "προκλήσεις" από τις μεθόδους βασανιστηρίων, ανέφεραν τα ΗΕ με ανακοίνωση τους.


Η Τουρκία έχει θέσει σε διαθεσιμότητα ή απολύσει περισσότερους από 125.000 στρατιωτικούς, δημοσίους υπαλλήλους, δικαστικούς και άλλους κρατικούς λειτουργούς έπειτα από την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Τα μέτρα καταστολής στα οποία έχει προβεί η Άγκυρα, τα οποία έχουν καταδικαστεί από δυτικούς συμμάχους, ακτιβιστικές οργανώσεις και από το Γραφείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών, έχει οδηγήσει περίπου 36.000 ανθρώπους σε προφυλάκιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin