Παρασκευή, Νοεμβρίου 25, 2016

Κροατία: Κατά της διακοπής των διαπραγματεύσεων Τουρκίας - ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να διακόψει τις διαπραγματεύσεις που διεξάγει με την Τουρκία, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Κροατίας Ντάβορ Ίβο Στίερ στη διάρκεια μιας επίσκεψης στη Σλοβενία.


 "Δεν είναι προς το συμφέρον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Κροατίας ή της Σλοβενίας να αναστείλει τις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία... χρειαζόμαστε μια ισορροπημένη στάση απέναντι στην Άγκυρα", δήλωσε ο Στίερ σε συνέντευξη Τύπου, χωρίς να επεκταθεί.

Νωρίτερα σήμερα ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε πως η Τουρκία μπορεί να ανοίξει τις πύλες της για τους μετανάστες που θέλουν να έρθουν στην Ευρώπη, μετά τη χθεσινή ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που ζήτησε την προσωρινή διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας.

Προτού κλείσει η βαλκανική διαδρομή τον Μάρτιο εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες διέσχισαν την Κροατία και τη Σλοβενία, που είναι και οι δύο μέλη της ΕΕ, κατευθυνόμενοι προς την πιο εύρωστη οικονομικά δυτική Ευρώπη. Και οι δύο χώρες θέλουν να κρατήσουν τα σύνορά τους κλειστά στους παράνομους μετανάστες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, capital.gr
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin