Δευτέρα, Νοεμβρίου 28, 2016

Λευκός Οίκος: Δεν θα επιβραδυνθούν οι προσπάθειες εξομάλυνσης των σχέσεων ΗΠΑ - Κούβας

Ο θάνατος του Φιντέλ Κάστρο είναι απίθανο να επιβραδύνει τις προσπάθειες των ΗΠΑ για εξομάλυνση των σχέσεων με την Κούβα, δήλωσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, στον απόηχο της αναφοράς του νικητή των προεδρικών εκλογών, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος νωρίτερα, μέσω Twitter, είπε ότι θα δώσει τέλος στην εξομάλυνση σχέσεων με την Κούβα εάν η Αβάνα δεν εκπληρώσει μία σειρά επιπλέον όρων τους οποίους θα θέσει η Ουάσιγκτον.


Ο κ. Έρνεστ υπογράμμισε ότι το οικονομικό αντίκτυπο της επαναπροσέγγισης είναι ήδη ορατό, αναφερόμενος στην αεροπορική σύνδεση μεταξύ των δύο χωρών, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι οποιαδήποτε κίνηση ενάντια στην ομαλοποίηση των διμερών σχέσεων ΗΠΑ – Κούβας, θα προκαλούσε οικονομικό πλήγμα στους Κουβανούς πολίτες.

Ο κ. Τραμπ, ο οποίος ορκίζεται και αναλαμβάνει το ύπατο αξίωμα των ΗΠΑ στις 20 Ιανουαρίου 2017, δήλωσε ότι επιζητεί έναν επωφελέστερο συμβιβασμό με τη Δημοκρατία της Κούβας «για το μέλλον των Κουβανών, των Κουβανοαμερικανών και των ίδιων των ΗΠΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin