Πέμπτη, Νοεμβρίου 17, 2016

Ορατός ο κίνδυνος κατάρρευσης της ΕΕ προειδοποιεί από το Βερολίνο ο Βαλς

Μπροστά στον ορατό κίνδυνο της κατάρρευσης βρίσκεται η Ευρώπη, προειδοποίησε ο γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς την Πέμπτη από τη γερμανική πρωτεύουσα τονίζοντας ότι τα ευρωπαϊκά σχέδια πρέπει να οργανωθούν σε νέα βάση, που θα προσφέρουν από κοινού Γαλλία και Γερμανία.  • Ο Γάλλος πρωθυπουργός υπερασπίστηκε επίσης «μία παγκοσμιοποίηση στην υπηρεσία των λαών» ως απάντηση στην οργή τους που έφερε το Brexit και τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, ενώ όπως δήλωσε είναι επίσης πιθανό να φέρει ακόμη και την Μαρίν Λεπέν στο Μέγαρο των Ηλυσίων. 


Σε οικονομικό φόρουμ, το οποίο οργανώνει η εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, ο γάλλος πρωθυπουργός επεσήμανε την ανάγκη για τη Γαλλία να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις. Αναφέρθηκε ωστόσο και στον ρόλο της Γερμανίας και την ανάγκη από τη δική της πλευρά να κάνει προσπάθειες στον τομέα των επενδύσεων.

Κάλεσε επίσης την Ευρώπη να βγει από την «αθωότητα» όσον αφορά το διεθνές εμπόριο και τη μετανάστευση, κάνοντας σαφές «ποιος μπορεί ή δεν μπορεί να μπει και να μείνει» στο ευρωπαϊκό έδαφος.
 in.gr
17/11/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin