Σάββατο, Νοεμβρίου 12, 2016

Κυπριακό: «Μερική πρόοδος» στα κριτήρια για το εδαφικό λέει εκπρόσωπος του Ακιντζί

Στις συνομιλίες στο Μοντ Πελεράν της Ελβετίας σημειώθηκε «μερική πρόοδος» στα κριτήρια επί του εδαφικού, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, Μπαρίς Μπουρζιού, ενώ ανέφερε ότι οι ισχυρισμοί ότι ο κ. Ακιντζί εξέφρασε αίτημα, όπως και ο κ. Αναστασιάδης, για αναβολή χρόνου για να διαβουλευθεί με τον Ρ.Τ. Ερντογάν είναι αναληθείς.
Σύμφωνα με τον κ. Μπουρτζιού, σε κατ` ιδίαν συνάντηση που είχαν οι δύο ηγέτες χθες, ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε την ανάγκη, σε αυτό το κρίσιμο στάδιο που βρίσκονται οι διαβουλεύσεις, να έχει χρόνο μιας βδομάδας για να διαβουλευθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τα ελληνοκυπριακά πολιτικά κόμματα και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, συμφώνησε. Σύμφωνα με τον ίδιο συμφώνησαν, χωρίς να τίθεται θέμα καθυστέρησης ή αναβολής, σε μια νέα ημερομηνία που συμφωνήθηκε, από εκεί όπου έμειναν, με το ίδιο σχήμα (format) και τους ίδιους στόχους να συνεχίσουν.

Αναφερόμενος στη «μερική πρόοδο» στη διαβούλευση για τα κριτήρια του εδαφικού, ο κ. Μπουρτζιού δήλωσε ότι μόλις κλείσουν αυτά τα κριτήρια και καθοριστεί η ημερομηνία για πενταμερή διάσκεψη, θα περάσουν από κοινού στην εργασία αποτύπωσης των κριτηρίων σε χάρτη. «Εμείς είμαστε εντελώς έτοιμοι και ανοικτοί. Αυτό θέλω να γίνει καλά γνωστό», είπε.

Σε ερώτηση, εάν υπήρξε χάρτης στο τραπέζι, ο κ. Μπουρτζιού απάντησε αρνητικά.
 imerisia.gr
12/11/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin