Τετάρτη, Νοεμβρίου 16, 2016

Ενστάσεις της Ε.Ε. για τον προϋπολογισμό οκτώ κρατών - μελών

Τον κώδωνα του κινδύνου για τον προϋπολογισμό οκτώ κρατών - μελών της Ε.Ε., μεταξύ των οποίων της Ιταλίας και της Ισπανίας, έκρουσε η Ευρωπαϊκή Ένωση, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο παρέκκλισης από το Σύμφωνo Σταθερότητας και Ανάπτυξης.


Τα προσχέδια των προϋπολογισμών είτε υπολείπονται των ευρωπαϊκών κανονισμών είτε κινδυνεύουν να εκτροχιαστούν, τόνισε η Κομισιόν, καλώντας τις εμπλεκόμενες χώρες να προχωρήσουν στη λήψη άμεσων μέτρων.

Σημειώνεται ότι οι κανόνες της Ε.Ε. ορίζουν ότι οι χώρες - μέλη οφείλουν να διαθέτουν δημοσιονομικό έλλειμμα κάτω του 3% του ΑΕΠ.

Η Επιτροπή επισήμανε παράλληλα, ότι η αργή ανάπτυξη και οι αυξημένες αβεβαιότητες, λόγω του Brexit και των αμερικανικών εκλογών, ασκούν πιέσεις στην ευρωπαϊκή οικονομία.
Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος Γιούνκερ απηύθυνε έκκληση για την ανάγκη αύξησης των επενδύσεων, σε όσες χώρες διαθέτουν δημοσιονομικό περιθώριο.

Στον αντίποδα, κάλεσε τις χώρες με μικρό δημοσιονομικό χώρο, να εφαρμόσουν τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και υλοποιήσουν την απαιτούμενη δημοσιονομική προσαρμογή, με φιλοαναπτυξιακή προσέγγιση.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin