Παρασκευή, Νοεμβρίου 11, 2016

«Σχέδιο Μάρσαλ» για την Αφρική προτείνει το Βερολίνο

Η Γερμανία κάλεσε σήμερα τις άλλες αναπτυγμένες χώρες να στηρίξουν το σχέδιό της για την ενίσχυση της οικονομίας της Αφρικής, τη δημιουργία θέσεων εργασίας εκεί και τη μείωση του αριθμού των Αφρικανών μεταναστών που προσπαθούν να φτάσουν στην Ευρώπη διακινδυνεύοντας τη ζωή τους στη Μεσόγειο.


Η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και άλλοι Γερμανοί αξιωματούχοι, προκειμένου να περιορίσουν τις μεταναστευτικές ροές, πιέζουν ώστε να αυξηθούν οι δημόσιες και οι ιδιωτικές επενδύσεις στην Αφρική.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Γκερτ Μίλερ είπε σήμερα ότι τις επόμενες εβδομάδες θα δοθούν στη δημοσιότητα λεπτομέρειες αυτού του "Σχεδίου Μάρσαλ για την Αφρική", παραλληλίζοντάς το έτσι με το τεράστιο αμερικανικό πρόγραμμα που βοήθησε τη Γερμανία να ξανασταθεί στα πόδια της μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. "Πρέπει να επενδύσουμε σε αυτές τις χώρες και να δώσουμε στους ανθρώπους μια προοπτική για το μέλλον. Αν οι νέοι της Αφρικής δεν μπορούν να βρουν δουλειά και δεν έχουν μέλλον στις χώρες τους δεν θα είναι εκατοντάδες χιλιάδες αλλά εκατομμύρια αυτοί που θα κατευθυνθούν στην Ευρώπη", προειδοποίησε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin