Πέμπτη, Νοεμβρίου 10, 2016

Δεν τοποθετήθηκαν τα ΗΕ στην απειλή Ερντογάν για προσάρτηση κατεχομέων στην Τουρκία

Τα Ηνωμένα Έθνη απέφυγαν επιμελώς να σχολιάσουν την απειλή του Ταγίπ Ερτογάν ότι θα προσαρτήσει τα κατεχόμενα στην Τουρκία αν δεν υπάρξει λύση του κυπριακού.


Κληθείς να σχολιάσει την απειλή του τούρκου προέδρου ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών παρέπεμψε στη δήλωση του Μπάν Κι Μουν οτι οι  συνομιλίες στο Μον Πελεράν βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή.

Υποδεικνύοντας ότι οι εντατικές διαπραγματεύσεις των ηγετών των δυο κοινοτήτων συνεχίζονται επισήμανε ότι δεν πρόκειται να αρχίσει να επιλέγει σχόλια από διάφορες πλευρές.
Σημείωσε ότι τα Ηνωμένα Έθνη θα ακούσουν από τα μέρη στην Ελβετία όταν είναι έτοιμα να μιλήσουν.

Σε ερώτηση αν τα Ηνωμένα Έθνη έχουν θέσει το δικό τους χρονοδιάγραμμα ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα απάντησε αρνητικά.

Δεν υπάρχει τόνισε, συγκεκριμένη προθεσμία, επαναλαμβάνοντας την επιδίωξη των Ηνωμένων Εθνών και του Γενικού Γραμματέα οι συνομιλίες στο κυπριακό να προχωρήσουν σημαντικά μέχρι το τέλος του 2016.

Ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα απέφυγε ακόμα να απαντήσει αν ο διεθνής οργανισμός θα ανταποκριθεί θετικά σε αίτημα της ελληνοκυπριακής πλευράς για μεγαλύτερη παρουσία ειρηνευτών υπό την αιγίδα του Συμβουλίου Ασφαλείας.
 [riknews.com.cy]
10/11/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin