Τετάρτη, Νοεμβρίου 30, 2016

Υπέρ του παγώματος των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας η Ολλανδία

Υπέρ του επίσημου ‘παγώματος’ των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία τάσσεται η ολλανδική κυβέρνηση σύμφωνα με ανυπόγραφο ρεπορτάζ της Trouw υπό τον τίτλο «Ο Koenders υποστηρίζει τη διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία».


Σημειώνεται πως ύστερα από πιέσεις του ολλανδικού Κοινοβουλίου, ο ΥΠΕΞ B. Koenders δεσμεύτηκε μεν ότι θα υποστηρίξει την άποψη αυτή σε ευρωπαϊκό επίπεδο, υπό τον όρο όμως ότι αυτό θα αφορά μια περιορισμένη περίοδο και μόνον εάν και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες συμφωνήσουν με τη διακοπή των διαπραγματεύσεων.

Στη σχετική συζήτηση που προηγήθηκε στο ολλανδικό Κοινοβούλιο το PvdA (Εργατικοί) τάχθηκε υπέρ της διακοπής των συνομιλιών για ένα χρόνο προκειμένου να δοθεί ένα «ξεκάθαρο μήνυμα» προς την Τουρκία ότι πρέπει να βελτιώσει την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ωστόσο οι Εργατικοί καταψήφισαν πρόταση των Σοσιαλιστών (SP) υπέρ μιας οριστικής διακοπής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία συνεπικουρούμενοι και από τους Φιλελεύθερους (VVD) του πρωθυπουργού M. Rutte, οι οποίοι επίσης διαφώνησαν με το αιτιολογικό ότι κάτι τέτοιο «θα αποστερούσε την Ευρώπη από ένα μέσο πίεσης έναντι της Τουρκίας».
 Πηγή: ΚΥΠΕ, riknews.com.cy
 30/11/16
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin