Τετάρτη, Νοεμβρίου 16, 2016

Τίμερμανς: Ο Γκιουλέν μάλλον πίσω από το πραξικόπημα στην Τουρκία

Την πεποίθησή του ότι το κίνημα Γκιουλέν «έπαιξε πράγματι κάποιο ρόλο στο πρόσφατο πραξικόπημα στην Τουρκία», εξέφρασε ο Ολλανδός Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Frans Timmermans, σύμφωνα με την De Morgen, σε συνέντευξη που παραχωρεί στο φλαμανδικό περιοδικό Knack, όπου επικαλείται τα πορίσματα αμερικανικής έρευνας.


Από την πλευρά της η De Tijd σημειώνει ότι «το νούμερο δύο» της Κομισιόν, δηλαδή ο Timmermans, ομολογεί “mea culpa” παραδεχόμενος ότι το κίνημα Γκιουλέν “έβαλε πράγματι το χεράκι του” στο τουρκικό πραξικόπημα» και «η Ευρώπη δεν συμπαραστάθηκε στην Τουρκία όσο θα έπρεπε».

Ωστόσο σημειώνεται ότι ο Frans Timmermans εξακολουθεί να είναι επικριτικός απέναντι στην κατασταλτική πολιτική που ακολουθεί ο Ερντογάν και στηλιτεύει το πογκρόμ εκκαθαρίσεων που βρίσκεται σε εξέλιξη δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα σχέδια της τουρκικής κυβέρνησης για επαναφορά της θανατικής ποινής.
 ΚΥΠΕ
16/11/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin