Τετάρτη, Νοεμβρίου 23, 2016

Περισσότεροι από 68.000 οι εκτοπισμένοι στην Μοσούλη

Τους 68.000 ξεπερνούν οι άνθρωποι που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στη Μοσούλη μετά την έναρξη, πριν από πέντε εβδομάδες, της μεγάλης επίθεσης για την ανακατάληψη της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης του Ιράκ από την ISIS.


Αυτό δείχνουν τα στοιχεία του ΟΗΕ, σύμφωνα με τα οποία ο αριθμός των εκτοπισθέντων στη διάρκεια της εβδομάδας που πέρασε ήταν σημαντικά μεγαλύτερος σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, με τις μάχες να διεξάγονται στο εξής σε πυκνοκατοικημένους τομείς της πόλης.

«Εκτοπισμένοι είναι αυτή τη στιγμή 68.500 άνθρωποι και χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια» ανέφερε την Τρίτη σε ανακοίνωσή του το γραφείο συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (Ocha).

Το Ocha υπογραμμίζει ότι γίνεται όλο και πιο δύσκολο να ανταποκριθεί στις ανθρωπιστικές ανάγκες του πληθυσμού αφότου ξεκίνησε, στις 17 Οκτωβρίου, η επίθεση στη Μοσούλη, με τις ανάγκες να είναι διαφορετικές για τις διάφορες κατηγορίες των αμάχων.

«Οι ανθρωπιστικές ανάγκες είναι πολύ μεγάλες για τις εκτοπισμένες οικογένειες μέσα και έξω από τους καταυλισμούς, για τα ευάλωτα πρόσωπα στους ανακαταληφθέντες τομείς και εκείνα που φεύγουν για να γλιτώσουν από τις βίαιες συγκρούσεις στην πόλη της Μοσούλης» διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.
 elzoni.gr
23/11/16
-


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin