Τετάρτη, Νοεμβρίου 30, 2016

Τουρκία: Πρόταση για καταδίκη του Συροκούρδου ηγέτη Μουσλίμ σε 30 φορές ισόβια

Ποινή για 30 φορές ισόβια προτείνουν οι τουρκικές εισαγγελικές Αρχές για τον ηγέτη των Σύρων Κούρδων Σάλεχ Μουσλίμ, τον οποίο κατηγορούν ότι εμπλέκεται σε επίθεση που διαπράχθηκε στην Άγκυρα.


Ο κ. Μουσλίμ είναι συμπρόεδρος του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), το ένοπλο τμήμα του οποίου (YPG) μάχεται εναντίον του Ισλαμικού Χαλιφάτου στη βόρεια Συρία, με τη στήριξη των ΗΠΑ. Το PYD είναι αδελφή οργάνωση του παράνομου στην Τουρκία Κόμματος Εργαζομένων Κουρδιστάν (PKK), με το οποίο η Άγκυρα βρίσκεται σε ένοπλη σύγκρουση από το 1984.

Συνολικά 68 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ο Σάλεχ Μούσλιμ και άλλα ηγετικά στελέχη των Κούρδων, κατηγορούνται για την επίθεση εναντίον Τούρκων στρατιωτικών τον περασμένο Φεβρουάριο στην Άγκυρα. Στην επίθεση σκοτώθηκαν 29 άνθρωποι.

Οι εισαγγελείς ζητούν για καθέναν από τους κατηγορουμένους ποινή ισόβιας κάθειρξης για κάθε αδίκημα που διέπραξαν: 29 φορές ισόβια για τα 29 θύματα της επίθεσης και άλλη μία για «υπονόμευση της ασφάλειας του κράτους».

Την περασμένη εβδομάδα ο κ. Μουσλίμ δήλωσε ότι δεν είναι δυνατόν να πάρει στα σοβαρά τις κατηγορίες.

Την ευθύνη για την επίθεση για την οποία διώκεται είχε αναλάβει τότε παρακλάδι του Κόμματος Εργαζομένων Κουρδιστάν (PKK), τα Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν (TAK). Ωστόσο η τουρκική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι σχεδιάστηκε από κοινού από το PKK και τις YPG.
 zougla.gr
30/11/16
-


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin