Τετάρτη, Οκτωβρίου 26, 2016

Ο Λαβρόφ αναφέρθηκε στους όρους επέκτασης του Turkish Stream έως την Ευρώπη

Η Ρωσία είναι έτοιμη να επεκτείνει τη γραμμή του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream έως την Ευρώπη, αφότου όμως λάβει εγγυήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την κατασκευή του εν λόγω έργου, δήλωσε στη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους —μέλη της ένωσης Ευρωπαίων επιχειρηματιών στη Μόσχα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.
«Η Ρωσία και η Τουρκία υπέγραψαν διακρατική συμφωνία για τον Turkish Stream, η οποία προβλέπει, μεταξύ των άλλων, και την κατασκευή μιας γραμμής του αγωγού φυσικού αερίου, προς το παρόν, με προορισμό την Ευρώπη, ιδιαίτερα την Ελλάδα» δήλωσε ο Λαβρόφ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «μετά την αποτυχία με τον South Stream, είμαστε διατεθειμένοι να επεκτείνουμε τη γραμμή αυτή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μόνο αφού πάρουμε κατηγορηματικές, επίσημες και έγγραφες εγγυήσεις για την κατασκευή του εν λόγω έργου».

Όσον αφορά τον αγωγό Turkish Stream, η Ρωσία και η Τουρκία στις 10 Οκτωβρίου υπέγραψαν διακρατική συμφωνία, η οποία προβλέπει την κατασκευή δύο γραμμών του κεντρικού αγωγού φυσικού αερίου που θα διέρχεται υποθαλάσσια μέσω της Μαύρης Θάλασσας. Η δυναμικότητα της κάθε γραμμής θα είναι 15,75 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου.

Η πρώτη γραμμή προορίζεται για να προμηθεύει απευθείας την τουρκική αγορά με φυσικό αέριο, ενώ η δεύτερη για να προμηθεύει τις ευρωπαϊκές χώρες μέσω Τουρκίας. Στην συμφωνία ορίζεται επίσης το χρονοδιάγραμμα, στο πλαίσιο του οποίου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι δύο αυτές γραμμές, το οποίο προβλέπει ότι η κατασκευή θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2019.Πηγή: www.ria.ru, greece-russia2016.gr
26/10/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin