Σάββατο, Οκτωβρίου 15, 2016

Αντιπυραυλικά συστήματα S-400 θα αγοράσει η Ινδία από τη Ρωσία

H Ινδία και η Ρωσία προχώρησαν στην υπογραφή συμφωνίας που προβλέπει την καταβολή από ομάδα ρωσικών εταιριών με τη συμμετοχή της κρατικής πετρελαϊκής εταιρίας Rosneft ποσού 12,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για την εξαγορά ηγετικού μεριδίου στην ινδική Essar Oil, αλλά των λιμενικών εγκαταστάσεων που αυτή ελέγχει.

Στον αμυντικό τομέα, οι δύο χώρες θα προχωρήσουν στην κατασκευή 4 φρεγατών με χαρακτηριστικά τεχνολογίας χαμηλού ίχνους ραντάρ, εκ των οποίων, οι δύο θα κατασκευαστούν στη Ρωσία και οι άλλες δύο στην Ινδία.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι η Ινδία και η Ρωσία ανακοίνωσαν την ίδρυση κοινοπραξίας για την παραγωγή ρωσικών ελικοπτέρων Kamov στην Ινδία, μετά τις σημερινές συνομιλίες που είχαν ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, με τον Ινδό πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι

Το σχέδιο της διμερούς αμυντικής συνεργασίας, περιλαμβάνει την παραγωγή 200 ελικοπτέρων, για την κάλυψη αναγκών των ινδικών ενόπλων δυνάμεων και συμπεριλαμβάνεται στο γενικότερο πρόγραμμα του Μόντι για την οργάνωση μιας βάσης εγχώριας βιομηχανικής αμυντικής παραγωγής στην Ινδία.

Η συμφωνία συνεργασίας υπογράφτηκε στο περιθώριο της συνόδου κορυφής των χωρών-μελών της ομάδας BRICS, που πραγματοποιείται στο παραθαλάσσιο θέρετρο της Γκόα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin