Σάββατο, Οκτωβρίου 08, 2016

Μαρόκο: Οι ισλαμιστές του PJD επικράτησαν στις βουλευτικές εκλογές

Οι ισλαμιστές του PJD, επικεφαλής της κυβέρνησης συνασπισμού τα τελευταία πέντε χρόνια στο Μαρόκο, είναι οι νικητές των βουλευτικών εκλογών, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών, την επομένη της διεξαγωγής της ψηφοφορίας.

Το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (PJD) του πρωθυπουργού Αμπντελιλάχ Μπενκιράν έλαβε 125 έδρες, έναντι 102 που απέσπασε ο βασικός του αντίπαλος, το Κόμμα Αυθεντικότητας και Εκσυγχρονισμού (PAM, φιλελεύθεροι) σε σύνολο 395 εδρών του κοινοβουλίου, σύμφωνα με τα επίσημα προσωρινά αποτελέσματα, μετά την καταμέτρηση του συνόλου των ψηφοδελτίων.

Το Ιστικλάλ, το ιστορικό κόμμα της μάχης για την ανεξαρτησία, κατέλαβε την τρίτη θέση με 45 έδρες και ακολουθεί η Εθνική Συγκέντρωση των Ανεξαρτήτων (RNI) στην τέταρτη θέση με 37 έδρες.

Αλλά οκτώ κόμματα μοιράζονται τις υπόλοιπες έδρες, μεταξύ τους η Ομοσπονδία Δημοκρατικής Αριστεράς (FGD) που έλαβε δύο έδρες.
 -

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin