Σάββατο, Οκτωβρίου 29, 2016

Hollande: η Βρετανία να αναλάβει τις ευθύνες της για το Καλαί

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα πως έχει μιλήσει με την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι στην οποία διαμήνυσε ότι η Βρετανία πρέπει να αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που της αναλογεί για τους ανήλικους του καταυλισμού μεταναστών στο Καλαί, της επονομαζόμενης "Ζούγκλας".
Ένταση σημειώθηκε αυτή την εβδομάδα ανάμεσα στις δύο χώρες σχετικά με το τι θα γίνει με τη φροντίδα των νεαρών μεταναστών μετά τη διάλυση του καταυλισμού όπου διέμεναν περισσότεροι από 6.000 πρόσφυγες και μετανάστες που διατηρούσαν την ελπίδα ότι θα περνούσαν τη Μάγχη για να φθάσουν στη Βρετανία.

Ο Ολάντ είπε πως 5.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από το Καλαί και έχουν μείνει εκεί 1.500 ασυνόδευτοι ανήλικοι, οι οποίοι θα μεταφερθούν σύντομα σε άλλα κέντρα υποδοχής.

"Μίλησα χθες με τη βρετανίδα πρωθυπουργό, όπως και ο (γάλλος υπουργός Εσωτερικών) Μπερνάρ Καζνέβ με τη βρετανίδα ομόλογό του, έτσι ώστε οι Βρετανοί να μπορούν να πάνε σε αυτά τα κέντρα με τους ανήλικους και να αναλάβουν το μερίδιο (της ευθύνης) που τους αναλογεί για να τους υποδεχθούν στη Βρετανία", είπε ο Ολάντ.
 imerisia.gr
29/10/16
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin