Σάββατο, Οκτωβρίου 22, 2016

Κύπρος: Ικανοποιημένη η κυβέρνηση από την αναβάθμιση του Fitch

Ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, δήλωσε ότι, με τη νέα αναβάθμιση από τον οίκο Φιτς, δίδεται η ένδειξη ότι πιθανόν μέσα στον επόμενο χρόνο, η κυπριακή οικονομία θα βρίσκεται στο στάδιο της επενδυτικής βαθμίδας.

Μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο, ο κύριος Γεωργιάδης σημείωσε ότι προϋπόθεση για την αξιολόγηση σε επενδυτική βαθμίδα είναι η συνέχιση της ανάπτυξης, η μείωση της ανεργίας, η παραμονή σε σταθερή δημοσιονομική πορεία και η εξυγίανση των χαρτοφυλακίων των τραπεζών.
 Αυτή την στιγμή, είπε ο υπουργός Οικονομικών,  η Κύπρος διένυσε μεγάλη απόσταση, βρίσκεται δέκα βαθμίδες πιο πάνω από ό,τι στις αρχές του 2013 και μόλις δύο βαθμίδες κάτω από το επενδυτικό στάδιο.

 Το όφελος, πρόσθεσε, είναι σημαντικό, τόσο με τη μείωση του επιτοκίου για μελλοντικές εκδόσεις χρέους όσο και για την ενθάρρυνση ξένων επενδύσεων.  Εξάλλου ο υπουργός Οικονομικών επιβεβαίωσε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Αλήθεια" ότι έχει αρχίσει η συλλογή δεδομένων από τα Ταμεία Προνοίας που έχουν υποστεί ζημιές από το κούρεμα καταθέσεων.

 Ο Χάρης Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι το ύψος της αποζημίωσης, ο τρόπος απόδοσης της και η πιθανή εισαγωγή κριτηρίων θα καθοριστούν μετά την ολοκλήρωση της συλλογής των στοιχείων και συζήτηση με τους ενδιαφερόμενους.

 Τόνισε ότι, στην ουσία, υλοποιείται πρόσφατη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για καταρτισμό σχεδίου αποζημίωσης των μελών συνταξιοδοτικών ταμείων, που έχουν υποστεί ζημιές από το κούρεμα καταθέσεων.
  [riknews.com.cy]
22/10/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin