Σάββατο, Οκτωβρίου 29, 2016

Στην Τεχεράνη και στο Ριάντ για συνομιλίες η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Federica Mogherini

Η επικεφαλής της διπλωματίας της Ε.Ε. Φεντερίκα Μογκερίνι επισκέπτεται σήμερα την Τεχεράνη ενώ μεθαύριο Δευτέρα θα βρίσκεται στο Ριάντ στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών επαφών με παράγοντες στην περιφέρεια που διαδραματίζουν ρόλο στη συριακή κρίση.


Οι «επαφές υψηλού επιπέδου» που προβλέπεται να έχει η Μογκερίνι εντάσσονται στο πλαίσιο των αποφάσεων που ελήφθησαν από τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ τη 17η Οκτωβρίου και κατά τη Σύνοδο Κορυφής της 20ής Οκτωβρίου και προβλέπουν να υπάρξει συνεργασία με εταίρους-κλειδιά στην περιοχή για να αναζητηθεί μια λύση στη συριακή κρίση.

«Συζητήσεις με συνομιλητές στην περιφέρεια έχουν ήδη ξεκινήσει και άλλες είναι επίσης προγραμματισμένο να γίνουν έπειτα από αυτές τις επισκέψεις», αναφέρεται σε ανακοίνωση των υπηρεσιών της Μογκερίνι.

Η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής θα συνεχίσει να βρίσκεται σε «μόνιμη επαφή» με τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ για τη Συρία, Στάφαν ντε Μιστούρα, κατά την ίδια ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA, η Μογκερίνι βρίσκεται ήδη στην Τεχεράνη.
 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin