Παρασκευή, Οκτωβρίου 14, 2016

Ο Πρόεδρος της Κολομβίας παρατείνει την εκεχειρία με τους αντάρτες των FARC έως το τέλος του έτους

Ο Πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος παρέτεινε την κατάπαυση των εχθροπραξιών με τους αντάρτες των μαρξιστικών Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC) στην προσπάθειά του να επανεκκινήσει μια συμφωνία ειρήνης που θα θέσει τέλος σε πέντε δεκαετίες πολέμου, αφού οι ψηφοφόροι απέρριψαν με δημοψήφισμα την πρόταση συμφωνίας στην οποία κατέληξαν οι δύο πλευρές μετά από δυσκολίες.

Η αρχική εκεχειρία, η οποία τέθηκε σε ισχύ τον Αύγουστο, ακυρώθηκε όταν η ειρηνευτική συμφωνία απορρίφθηκε στο δημοψήφισμα στις αρχές του μήνα. Την είχε ήδη παρατείνει έως τις 31 Οκτωβρίου.

Η απόφασή του ελήφθη ενώ ο Σάντος και η ομάδα του ακούν προτάσεις από τους αντιπροσώπους εκείνων που καταψήφισαν την ειρηνευτική συμφωνία - με πολύ μικρό περιθώριο, λιγότερο από μια εκατοστιαία μονάδα - ως υπερβολικά επιεικής προς τους μαρξιστές επαναστάτες. Ο Σάντος θα μεταφέρει τις προτάσεις στην ηγεσία των FARC στην Αβάνα, οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι είναι διατεθειμένοι να συζητήσουν νέες ιδέες.
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin