Δευτέρα, Οκτωβρίου 10, 2016

Σήμερα το EuroWorking Group: Σε αδιέξοδο για το χρέος ΕΕ- ΔΝΤ

Στο EuroWorking Group που πραγματοποιείται σήμερα για να κρίνει το μέλλον της ελληνικής αξιολόγησης και επομένως της καταβολής της δόσης ή όχι βρίσκονται τα βλέμματα.

Την ίδια ώρα, η κρίση μεταξύ Ευρωπαίων και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δείχνει να κορυφώνεται σχετικά με το ελληνικό χρέος.

Έτσι, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, τo Διεθνές Νομισματικό Ταμείο φέρεται να έχει αποφασίσει να μην πάρει μέρος στο ελληνικό πρόγραμμα, κρατώντας μόνο «ειδικό συμβουλευτικό ρόλο» με περιορισμένες αρμοδιότητες.

Η συμμετοχή του ΔΝΤ δεν έχει κλείσει, καθώς το Ταμείο θέτει όρο την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, αλλά οι διαδικασίες στην ευρωπαϊκή πλευρά βρίσκονται σε «αδιέξοδο».

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιου ζήτησε άμεσες αποφάσεις από τους Ευρωπαίους για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Σε συνέντευξη Τύπου ο Λιου παρατήρησε ότι «είναι η πρώτη ετήσια σύνοδος του ΔΝΤ εδώ και καιρό, που δεν αντιμετωπίζουμε κάτι που περιγράφεται ως ελληνική κρίση και αυτό είναι καλό».

«Η Ελλάδα» πρόσθεσε «εφαρμόζει τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί και όλα τα μέρη συζητούν πώς θα προχωρήσουν μπροστά και πώς θα εφαρμόσουν τη συμφωνία του Μαΐου. Αυτό που είπα χθες, αντικατοπτρίζει την άποψή μου και εκφράζει αυτό, το οποίο λέω αυτές τις ημέρες, αλλά και σταθερά εδώ και καιρό. Ό,τι εκτός από την τήρηση των δεσμεύσεων από την πλευρά της Ελλάδας και την εφαρμογή σκληρών μέτρων, υπάρχει επίσης η ανάγκη μείωσης του χρέους. Νομίζω ότι όσο πιο γρήγορα αυτό πάρει σάρκα και οστά, τόσο το καλύτερο».

«Σε καμία περίπτωση» σημείωσε ο Λιου «δεν θεωρώ ότι υπάρχει πισωγύρισμα. Τόνιζα και τονίζω πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει ένα σχέδιο για το μέλλον. Είναι μεγάλη πρόοδος το γεγονός ότι η Ελλάδα εφαρμόζει τα μέτρα, κάποια από τα οποία είναι σκληρά, και πρέπει να τα ολοκληρώσουν. Καθώς προχωρά η αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί εγκαίρως και πρέπει να αποφύγουμε να βρεθούμε σε μία στιγμή που θα περιγράφεται ξανά ως ελληνική κρίση. Και τελικά η ελάφρυνση του χρέους πρέπει να είναι μέρος της λύσης και όσο πιο σύντομα είναι ξεκάθαροι οι όροι της τόσο το καλύτερο» κατέληξε ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών.
 [elzoni.gr]
10/10/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin