Τετάρτη, Οκτωβρίου 19, 2016

Συμμετοχή της Κύπρου σε κοινή ευρωπαϊκή αστυνομική επιχείρηση της EUROPOL

Είκοσι επτά κράτη μέλη της ΕΕ, μεταξύ των οποίων και η Κύπρος, έλαβαν μέρος σε κοινή ευρωπαϊκή αστυνομική επιχείρηση, με την ονομασία «JOINT ACTION DAY», που πραγματοποιήθηκε στις 10-16 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο των δράσεων της ΕΕ για την Καταπολέμηση του Οργανωμένου και Σοβαρού Διεθνούς Εγκλήματος.


Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, στην Κύπρο, η επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε με συντονιστή τη EUROPOL, επικεντρώθηκε στον εντοπισμό πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, τον εντοπισμό ατόμων, πιθανών θυμάτων εμπορίας προσώπων, τη διακίνηση συνθετικών ναρκωτικών και τη διακίνηση κοκαΐνης.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διενεργήθηκαν στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου έλεγχοι 1.693 επιβατών για πιθανή διακίνηση κοκαΐνης, 214 επιβατών για εντοπισμό πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και 41 επιβατών για εντοπισμό ατόμων, πιθανών θυμάτων εμπορίας προσώπων, χωρίς ωστόσο να εντοπιστεί κάτι το επιλήψιμο. Ελέγχθηκαν επίσης 2.589 ταχυδρομικά πακέτα για ύπαρξη συνθετικών ναρκωτικών, χωρίς να ανευρεθεί οτιδήποτε.

Καθοριστικό ρόλο για την επιτυχή έκβαση της επιχείρησης στην Κύπρο είχε η Εθνική Μονάδα EUROPOL, μέσω της οποίας ανταλλάσσονταν πληροφορίες, τόσο σε εθνικό, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, και ο Εθνικός Συντονιστής για θέματα EMPACT (European Multidisciplinary Platform Against Criminal Threats), αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στην επιχείρηση έλαβαν επίσης μέρος διάφορες υπηρεσίες της Αστυνομίας, όπως η ΥΚΑΝ, τα Επαρχιακά Τ.Α.Ε Λάρνακας και Πάφου, η Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, το Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων, ο Κλάδος Πληροφοριών, η Διεύθυνση Ασφάλειας Αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου, και το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων. Συνέδραμαν επίσης και άλλες υπηρεσίες, όπως το Τμήμα Τελωνείων και το Τμήμα Ταχυδρομείων.
Πηγή: ΚΥΠΕ, riknews.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin